Tweede overwinning in 2013

27-04-2013 17:47

Vandaag werden onze duiven gelost in Menen. Dit is 184KM van Noordwijk. De duiven gingen om 9.45 het luchtruim in. Met een noorden wind kon het wel eens een zwaar vluchtje worden. Omdat er oom west in de wind zat kon het binnenland wel eens vroeger zitten dan de kust.

Benno, sr, jr, jrjr en ma zaten weer lekker in het zonnetjes toen er rond zeven over twaalf een duif stak. Met de veluegels geknepen viel de '463 op het dakkapel. Enkele tellen later zat hij op de klep. Bijna geen tijd verspeeld. Aangezien we geen bakkie meer hebben is de uitkomst in het lokaal spannend. We hadden wel enkele tijden gehoord, maar die waren later dan die van ons. We pakken er uiteindelijk weer vier bij de eerste tien van Noordwijk.

De '463 vliegt al zijn vierde eerste prijs (vorig jaar drie) en de tweede keer één in het Rayon. We zitten namelijk ook één van de Bollenstreek.

Hij komt uit de '77 en de '310. Is een volle broer van de eerste prijswinnaar van vorige week. We zijn trots op dit koppel en de duiven die daaruit komen.

Op naar volgende week. We weten nog niet wat we vliegen, maar pa gaat alvast poetsen.